Syntetisk Parfym - Nej Tack!

En parfym är en produkt som både lämnas kvar på huden och som du andas in och det är därför viktigt att den är hälsosam för dig och din omgivning.

Skadliga ämnen ej i innehållsförteckningen

Syntetisk parfym innehåller alkohol med ftalater samt syntetiska doftämnen. Ftalater används som lösningsmedel, doftförstärkare samt denatureringsmedel men står inte angivna i produktens innehållsförteckning. Ftalater kan skada fertiliteten hos människor och skada utvecklingen hos foster och spädbarn. Sedan finns problemet med själva doften. Syntetisk parfym skapar ofta starkare och allvarligare allergiska reaktioner jämfört med naturliga parfymämnen samt ackumuleras i kroppen. OBS! Detta gäller ALL hudvård, kroppsvård och make-up med syntetisk parfym tillsatt.

95% av använda kemikalier ej undersökta

Syntetiska myskföreningar är numera förbjudna av EU sedan de visat sig vara cancerogena, men av de ca. 100 000 kemikalier som är registrerade inom EU är 95 000 inte alls eller otillräckligt undersökta och nya tillkommer hela tiden. Syntetiska enskilda ämnen kan ha samma INCI-namn(innhållsdekl.) som ämnen som ingår i en eterisk olja. Men för allergiker kan skillnaden vara av stor betydelse. En studie som genomförts av Uppsala universitet (Expressen 2008) visar att bröstmjölk ofta innehåller syntetiska dofter vilket innebär att barn riskerar att få i sig kemikalier när de ammas.

En annan kategori av produkter som bör uppmärksammas vad det gäller syntetisk parfymer är de vi sprider i hemmet i form av doftsprayer och ljus. Det är viktigt att både vax samt doft är naturliga för att slippa ett ”toxiskt” os hemma.

Var femte vuxen allergisk

Omkring var femte vuxen tros lida av kontaktallergi mot ett eller flera kemiska ämnen. Vanligast är nickelallergi, men tätt därefter kommer kontaktallergi mot parfymer och konserveringsämnen.

Ekologisk/Naturlig Parfym

Ekologisk/Naturlig parfym innehåller ekologisk alkohol, ej denaturerad med ftalater utan med naturliga eteriska oljor. Naturliga ämnen kan dock också ge allergiska symptom. Fördelen med naturliga ämnen är att de är biologiskt nedbrytbara och ackumuleras därmed ej i kroppen. Är du väldigt känslig rekommenderar vi att du väljer helt oparfymerade produkter. Vi erbjuder flera helt parfymfria serier från Lavera, Logona och i+m för ansikte, kropp och hårvård.

Handla Tryggt

Varför utsätta sig för risker när det finns alternativ? När du handlar hos oss kan du känna dig trygg att vi inte säljer några produkter med syntetiska parfymer!

About

Ren Skönhet säljer ekologisk makeup, parfym, hårvård och hudvård.

Vi är en auktoriserad butik med noggrant utvalda naturliga och ekologiska produkter du kan lita på.

Följ oss på Instagram och Facebook för erbjudanden och inspiration.