Ekologisk Hudvård


Ekologisk Hudvård

Ekologisk Hudvård

Ekologisk hudvård innehåller rena, mestadels ekologiskt odlade råvaror, utan syntetiska dofter och tillsatser. Bra för både människa och miljö!

Antalet kemikalier som omger oss ökar och i många fall är kunskapen bristfällig om hur de påverkar oss. Många är ovetande om att de ämnen som smörjs på huden varje dag, lagras i kroppen. Metallföreningar av aluminium, färgmedel, mineraloljor(petrokemiskt fett från oljeindustrin exempelvis paraffin och vaselin), konserveringsmedel, lösningsmedel, syntetiska parfymer, mm.

För ekologisk hudvård används endast vegetabiliska oljor, som till skillnad från mineralolja, tillför huden energi och näringsämnen såsom; fettsyror, mineraler och vitaminer.

Dagens ekologiska hudvård är avancerad hudvård av hög kvalitet med fräscha, praktiska förpackningar och ljuvliga dofter av örter och frukt till mycket konkurrenskraftiga priser. Vanlig hudvård och innehåller ofta billiga syntetiska ingredienser, det får naturen och du som konsument betala dyrt för.

Naturkosmetik saknar ännu lagstiftad definition. Många vill använda begrepp som naturligt i sin marknadsföring. Hos de seriösa tillverkarna är det dock vanligt att produkterna är certifierade och märkta med en eller flera symboler. Samtliga produkter vi säljer är certifierade av ett eller flera certifieringsorgan.

Andelen ekologiska råvaror varierar inom olika märken och produkter. Ofta är de ekologiska ingredienserna märkta med en stjärna i innehållsförteckningen. En del tillverkare av ekologisk hudvård upplyser också om hur många procent av innehållet som är ekologiskt.

Certifierad ekologisk hudvård använder bara beprövade råvaror och genomgår stränga kvalietetskontroller. Dermatologiska tester görs på frivilliga försökspersoner. Djurtester är inte tillåtet, varken av råvara eller färdig produkt. Ekologisk hudvård är liksom all annan övrig hudvård och kosmetika innehållsdeklarerad INCI (International Nomenclature for Cosmetic Ingredients) samt datummärkt.

Handla tryggt och säkert Ekologisk Hudvård hos Ren Skönhet.


Det bästa inom ekologisk hudvård, hårvård och kosmetik - Copyright © 2016 Ren Skönhet